Elke vakantiestijl heeft zijn eigen voor- en nadelen. Natuurlijk kunnen ze niet allemaal aan je behoeften voldoen. Daarom kun je het beste vanaf het begin bepalen welke verwachtingen je hebt van jouw vakantie.

Het all-inclusive vakantieconcept werd in 1950 opgericht door de Belgische waterpolospeler Gerard Blitz en is niet voor niets een van de snelstgroeiende vakantietypes. Deze pakketten zijn ontworpen voor verschillende soorten vakantiegangers, waaronder gezinnen met kinderen, romantische stellen en alleenstaanden. In de meeste gevallen bevatten deze vakanties alles, van de kosten van vliegtickets tot accommodatie, eten, drinken en soms zelfs sport- en recreatieve activiteiten.

Het aanbod op de markt van tegenwoordig is onbeperkt, maar om het meeste uit je reis te halen wordt het aangeraden om een reis te boeken via een populair reisbureau. Op deze manier kun je de prijzen van grote touroperators vergelijken en ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt.

Laten we nu eens kijken welke voordelen je hebt bij het kiezen van een all-inclusive vakantie:

Stressvrij

Zoals hierboven al vermeld, wanneer je betaalt voor een all-inclusive vakantie, hoef je je geen zorgen meer te maken over het zoeken en vergelijken van de goedkoopste vliegtickets met de beste hoteldeals. Je hoeft geen tijd te verspillen aan het zoeken naar restaurants in het gebied en je hoeft jezelf zeker geen zorgen te maken over het plannen van activiteiten. De resorts die dit soort pakketten aanbieden zorgen meestal voor alles. De enige taak die je hebt, is dus om er simpelweg even helemaal tussenuit te zijn, te ontspannen en te genieten van elk moment van je vakantie!

Waar voor je geld

Een all-inclusive vakantie is een goede manier om flink wat centjes te besparen! Ten eerste is er tegenwoordig een hevige concurrentie tussen touroperators, waardoor ze allemaal zullen proberen geweldige deals aan te bieden om meer klanten aan te trekken. Ten tweede zullen er altijd last-minute deals zijn (niet te vergeten dat je bij het boeken van dit type reis nauwelijks extra geld hoeft uit te geven), omdat alles al in de prijs is inbegrepen.

Het is veiliger

Er zijn veel prachtige en adembenemende bestemmingen, maar veilig zijn ze zeker niet allemaal. Als je besluit om een gevaarlijke plaats te bezoeken (bijvoorbeeld een regio met gewelddadige straatcriminaliteit of een land met verwoeste oorlogsgebieden), is een all-inclusive resort wellicht de beste en veiligste optie.

Veel faciliteiten en entertainment

Over het algemeen bieden all-in-reizen verschillende faciliteiten en entertainment. Elk resort organiseert zijn eigen entertainment om de gasten lekker bezig te houden. Deze bestaan meestal uit optredens, bepaalde shows, muziekavonden, maar er kunnen ook georganiseerde tripjes, sportevenementen en interessante rondleidingen worden georganiseerd. Afhankelijk van de bestemming en het pakkettype bieden sommige resorts ook sport- en wellnessfaciliteiten.

Betaalbare luxe

Hoe vaak heb je gedroomd van die perfecte vakantie ergens op een exotisch eiland waar je jezelf kunt verwennen met heerlijke spa-sessies, hemelse landschappen en allerlei eersteklas voorzieningen? Geloof het of niet, met het juiste all-inclusive pakket kun je hiervan genieten zonder gelijk een rib uit je lijf kwijt te zijn.

All inclusive vakantie is een unieke ervaring!

De meeste reizigers zijn sceptisch over dit soort vakanties, maar laten we wel het erover eens zijn dat een all-inclusive vakantie zeker niet iets is dat je elke dag ervaart. Het biedt je misschien niet de kans het land (flink) te verkennen of de flexibiliteit om te dineren wanneer en waar je maar wilt (kan natuurlijk wel; als je maar betaalt), maar het biedt je veel voordelen zoals totale ontspanning, veiligheid en/of veel waar voor uw geld. Veel mensen in deze wereld verlangen naar deze dingen, dus voor hen is een all-inclusive vakantie helemaal top!