Een Turkije vakantie staat voor zon, zee, lekker eten en vooral relaxen! Als dit jou als muziek in de oren klinkt, dan moet je zeker een vakantie naar Turkije boeken. Steeds meer Nederlanders gaan hier jaarlijks naar toe. Dat is uiteraard niet zo vreemd, want hier kan je geweldige resorts vinden waar je tegen een goede prijs (all inclusive) kunt verblijven.

Turkije vakantie is all inclusive

Als jij een vakantie naar Turkije boekt, is de kans groot dat je terecht komt in een hotel die de all inclusive formule hanteert. Steeds meer hotels en / of resorts in Turkije doen dit. Dat is niet zo vreemd, want hier is namelijk heel veel vraag naar. Het grote voordeel hiervan is, dat mensen vooraf weten hoeveel geld zij kwijt zijn aan hun vakantie. Alles is namelijk al betaald, er komen geen kosten meer bij voor eten en drinken. Veel mensen vinden dit erg fijn. Onder de all inclusive formule wordt onder andere al het eten en de tussendoortjes verstaan. Ook nagenoeg alle drankjes vallen hieronder. Vaak vallen de sterke dranken hier niet onder, maar als je een wijntje, biertje of ander lokaal alcoholisch drankje wilt, dan vallen deze wel onder de all inclusive formule.

Voordelen van een hotel

Als je in een hotel verblijft, hoef je helemaal niets zelf te doen. Housekeeping komt elke dag jouw bed opmaken, jouw badkamer en toilet schoonmaken en ook zorgen zij er voor dat jouw kamer weer netjes en schoon is. Daarnaast kan je elke dag nieuwe handdoeken krijgen als je dat wilt. Het enige wat jij hoeft te doen, is jezelf vermaken bij het zwembad, strand, de bar of de winkeltjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een leuke excursie te gaan doen, deze kosten moet je echter wel zelf betalen. Deze kosten komen dus bovenop de prijs die je al betaald hebt voor de all inclusive reis.

Zwembaden en strand

Veel hotels en / of resorts hebben een zwembad. Tegenwoordig is het ene zwembad nog mooier dan het andere zwembad. Veel zwembaden zijn omringd door palmbomen of andere tropische planten. Daarnaast is er vaak ook zeker aan de kinderen gedacht: er is vaak een ondiep gedeelte in het zwembad voor de kleinere kinderen en voor de grotere kinderen zijn er vaak meerdere (spectaculaire) waterglijbanen te vinden. Iedereen kan zich dus volop vermaken. En als je het zwembad even zat bent, kan je een van de mooie stranden van Turkije bezoeken. Veel resorts beschikken over een eigen privé strandje.

Bazaars en winkelstraten

Turkije staat ook bekend om de vele bazaars en winkelstraten. Hier kan je veel spullen van bekende merken kopen. Let op: Het is vaak imitatie, maar dat mag de pret niet drukken. Vaak zijn de artikelen niet van echt te onderscheiden. Je merkt het alleen aan de prijs. Betaal overigens nooit de vraagprijs, want dan betaal je zeker te veel. De verkopers gaan er van uit dat je gaan afdingen, dus daarom vragen zij altijd in eerste instantie meer dan zij echt willen hebben voor een bepaald artikel.
Fijne vakantie!