Spanje is het land van dat al decennia immens populair is bij onze Nederlandse toeristen. Van badplaatsen aan het vasteland tot aan de eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden. Verder kunnen we de grote steden ook niet vergeten die op hun beurt weer populair zijn als stedentrip voor een paar dagen. Denk hierbij aan Madrid en Barcelona.

Boulevards vol palmbomen, een warme zee en een hoop bezienswaardigheden

Spanje is van alle markten thuis als het gaat om jouw ideale vakantie. Van zonvakanties tot aan een stedentrip in het binnenland, het kan allemaal in Spanje! Van de Costa Brava en de Costa Dorada via de de Costa Blanca naar de Costa del Sol. Al deze Spaanse kusten hebben hun eigen heerlijke badplaatsen waar je perfect jouw zomervakantie kan vieren of zelfs aan een overwintering doen om onze koude maanden te ontlopen. Enkele populaire badplaatsen die behoren tot de eerdergenoemde Costa’s zijn Lloret de Mar, Caella en Blanus in het noorden gevolgd door Salou en Benidorm verder naar het zuiden. En in het uiterste zuiden kom je Benalmadena, Torremolinos, Fuengirola en Marbella tegen. Dankzij de goede temperaturen en vele zonuren in combinatie met zwembaden en cocktails ben je verzekerd van een optimale Spanje vakantie.

Een dagje uit? Ga het binnenland in

Jouw Spanje vakantie hoeft niet alleen te bestaan uit zon, zee en strand. Je kan immers ook leuke dagjes erop uit naar grotere plaatsen i.p.v. alleen je eigen of nabijgelegen badplaatsen te bezoeken voor een hapje en een drankje. Vanaf veel Costa’s kan namelijk snel in een grote stad komen door middel van het openbaar vervoer of je eigen auto. De treinverbinding in Spanje is erg goed en je kan vooraf al online tickets aanschaffen.

Zo kan je vanaf de Costa Brava een mooie dagtrip naar Barcelona maken om de fonteinen show te bekijken op Montjuic. Of bezoek de indrukwekkende kathedraal La Sagrada Familia en een wandeling over La Ramblas kan natuurlijk ook niet uitblijven bij een bezoek aan Barcelona. Vanuit de Costa del Sol kan je ook leuke dagtrips maken naar Rhonda, Granada of Sevilla. In Sevilla heb je een leuke stad waar je heerlijk op een terras kan zitten met een kan Sangria en genieten van de Spaanse gevels om je heen. De kathedraal van Sevilla dat vroeger een moskee was, maar is omgebouwd is het hoogtepunt van de stad. Verder heb je ook nog genoeg andere mooie kleine kerken en kijk je je ogen uit op het mooie Plaza de España.

Je kan ook nog verder met de trein reizen naar bijv. Bilbao en Vigo in noorden, of naar Valencia in het Midwesten. Echter is de hoofdstad in het hart van Spanje een van de hoogtepunten van heel het land. In Madrid vind je velen indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Almudena Kathedraal en het Koninklijk Paleis van Spanje. Verder is er voor de voetballiefhebber het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid en kan je tevens heerlijk wandelen in een immens stadspark in het oosten van de stad.