Voor veel mensen is het een terugkerende discussie: waar gaan we dit jaar met vakantie naar toe en wat gaan we doen? Hoewel het er op lijkt dat er steeds meer mensen voor een actieve vakantie kiezen is de strandvakantie ook nog steeds een favoriet alternatief. Want zeg nou zelf, je wil toch gewoon lekker ontspannen tijdens je vakantie? En waar kan dat beter dan op een strand, met het ruisen van de zee op de achtergrond.

Waar gaan we naar toe?

Natuurlijk heb je heel veel keuze wanneer je voor een ‘echte’ strandvakantie kiest. Het varieert van een paar weken aan de Nederlandse kust tot bestemmingen aan de Middellandse Zee, de Cariben of exotische bestemmingen zoals bijvoorbeeld de Malediven of de Seychellen. De overeenkomst is dat je heerlijk zo van je strandbedje het water in kan wandelen, het verschil is de temperatuur van datzelfde water. Het hele jaar door zijn er tal van mogelijkheden om een passende vakantie te boeken. In de zomer zijn Frankrijk en Spanje favoriete bestemmingen met hun stranden aan de Middellandse Zee kust, vooral geliefd door de echte zonaanbidders. Wie toch wat actiever wil zijn is een vakantie aan de Atlantische kust een geweldig alternatief. Ook hier bieden Frankrijk en Spanje geweldige brede stranden, maar met een wat woeliger zee. Wie echter helemaal los wil gaan, gaat tegenwoordig naar Portugal, Het gebied tussen Lissabon en Sagres staat tegenwoordig bekend als ‘Surfers Paradise’. Nazaré is hierbij één van de meest bekende plaatsen waar veel surfers komen om zich te meten met de soms metershoge golven.

Feit blijft echter dat een vakantie aan het strand voor veel mensen vooral in het teken staat van lekker uitrusten. En of dit nou het uitslapen na een wilde nacht stappen betreft of gewoon lekker ontspannen op een strandbedje bij een strandtent, het maakt niet uit. Het strand biedt meestal genoeg ruimte voor iedereen om zijn of haar plekje te vinden en lekker te genieten van de zon en de zee. Vandaar waarschijnlijk dat strandvakanties het ook altijd goed doen bij de last-minute reizen. Een paar weken regen is voor menigeen een reden om snel het vliegtuig te pakken naar de zon en het strand. Naast de bekende bestemmingen zoals Griekenland en Turkije zijn nu ook bestemmingen als Gambia en de Kaapverdische eilanden steeds meer in trek als winterbestemming. Qua reisafstand nog redelijk goed te doen, gegarandeerd mooi weer en prachtige stranden. Andere favoriete last-minute bestemmingen zijn Portugal, met bijvoorbeeld Praia da Falesia bij Vilamoura als nummer 1 strand van de Algarve, Hurgada in Egypte en Curaçao.

Nederlandse bestemmingen

Uiteraard hoef je bij een vakantie aan het strand niet direct naar het buitenland. Na de hete zomer van afgelopen jaar is de Nederlandse kust voor velen weer met stip gestegen als vakantiebestemming. Met ruim 350 kilometer Noordzeekust, van Zeeland tot en met de Wadden, zijn er talloze bestemmingen om een geweldige vakantie te vieren. Voor wie wat anders zoekt dan de bekende kustplaatsen zoals Scheveningen en Zandvoort zijn de Waddeneilanden een absolute aanrader. Altijd dicht bij het strand, een geweldige natuur en de mogelijkheid om na een dag aan het strand zowel van rust als een levendig uitgaansleven te genieten. Tel daarbij op dat de Wadden eigenlijk in alle seizoenen uitermate geschikt zijn voor een korte of lange vakantie om eindelijk samen die lange strandwandelingen te kunnen maken

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om een heerlijke vakantie aan het strand te hebben. En of dit nu in Nederland is of in het buitenland, je kunt overal optimaal genieten