Als je aan Egypte denkt dan denk je vaak aan de prachtige piramides die staan in de eindeloze woestijnlandschap. Egypte ligt tegen de grens van het Midden Oosten aan in het oosten van het noorden van Afrika. Dankzij de heerlijke warme temperaturen heel het jaar door kan je hier elk moment van het jaar naar toe reizen.

Dwaal door het zand tussen de Piramides van Caïro

Zoals gezegd liggen de indrukwekkende piramides rond de hoofdstad Caïro. De bekendste piramides van Egypte zijn de piramides van Gizeh. Dit zijn tevens een van de oudste en bekendste bouwwerken van de mensheid. Verder vind je hier ook de indrukwekkende Sfinx beeld en kan je ook sommige piramides binnen bezoeken. Buiten kan je er ook voor kiezen om een rit op een kameel te maken rondom deze geweldige bouwwerken tijdens jouw ideale Egypte vakantie. Ga je iets zuidelijker naar een gebied ten zuiden van de hoofdstad vind je ook de piramide van Djoser, dit in combinatie met diverse museums over de geschiedenis van Egypte en de faro’s zul je je niet snel vervelen in Caïro. De Khan el Khalili is tevens een gezellige bazaar waar je leuke souvenirs kan kopen voor thuis. In het centrum vind je ook nog de Caïro Citadel, Caïro Tower en de Moskee van Mohammed Ali.

Hurghada DE #1 badplaats aan de Rode Zee

Voor de lekkere all inclusive Egypte vakantie zit je zeker goed in Hurghada. De populaire badplaats Hurghada is namelijk erg populair met zijn resorts gelegen aan de Rode Zee, dat tussen Egypte en Saudi Arabië ligt. De El Dahar Plein in deze plaats is een van de hoogtepunten in het centrum en leuk om overheen te lopen en te genieten van de omgeving. Verder kan je prachtige vissen bezichtigen in het Grand Aquarium van Hurghada of je kan ze in het wil zelf zien en er zelfs tussen zwemmen bij Giftun Island tijdens het snorkelen. De Egyptische versie van Madurodam is hier ook te vinden over het land in de vorm van Mini Egypt. Verder kan je hier ook een wilde tocht op een quad maken door de woestijn heen, hier rij je op volle kracht over de zandheuvels heen voor een geweldige onvergeetbare ervaring. Tot slot kan je ook nog de kunstjes bekijken van de dolfijnen en zeeleeuwen in het Dolfinarium van Hurghada, Dolphin World. Maar Hurghada staat bekende om zijn stranden voor jouw strandvakantie en daarom zullen de meeste toeristen hier ook het meest rondhangen. Stranden als o.a. White Beach, Sheraton Beach en The Smokery Beach zijn erg populair.