Wie aan Ibiza denkt, denkt vooral aan strand, zee, zon en feest. Heerlijke temperaturen, prachtige stranden en de grootste feesten. Ibiza heeft echter veel meer te bieden en kent ook een wonderschone natuur en tal van prachtige stadjes. Geniet van dit prachtige eiland en ontdek dit pareltje van de Balearen.

Zon, zee en strand tijdens Ibiza vakantie

De voornaamste reden dat men een bezoek aan Ibiza brengt is natuurlijk wel de zon, zee en het strand. In de zomer schijnt veelal de Spaanse zon en is het heerlijk toeven op de prachtige zandstranden. Zo zijn er grote populaire zandstranden, maar zijn er ook mooie kleinere baaien te ontdekken. Een van de bekendste stranden is Playa d’en Bossa, waar ook tal van beach clubs zijn te vinden. Een echte aanrader is het strand bij Cala d’Hort. Zeer populair, met name door het uitzicht op Es Vedra. Cala Vadella en Cala Martina zijn zeer toegankelijke stranden voor families.

Es Vedra

Es Vedra is een bijzonder natuurlijk fenomeen wat bij Ibiza hoort. Het rotsachtige eiland is ongeveer 400 meter hoog en wordt gezien als iets magisch. Je kan het eiland perfect bekijken vanaf Torre Des Savinar. Vanuit deze uitkijktoren, gelegen op een klif, heb je een prachtig uitzicht op Es Vedra. Ook de wandeling er naar toe is zeker de moeite waard.

Ibiza-stad

De hoofdstad van Ibiza is Ibiza-Stad, ook wel Eivissa geheten. Het centrum van de stad staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Ibiza-stad kan je de cultuur ontdekken van het eiland en loop je door de smalle steegjes tussen de vele witte karakteristieke huizen. Loop ook zeker richting de haven, waar veel en grote luxe jachten liggen aangemeerd. Ook vindt je tal van restaurantjes, bars, clubs en winkels in Ibiza-stad.

Partyeiland Ibiza

Ibiza staat natuurlijk ook bekend als party-eiland en elke avond kan je dan ook terecht in één van de vele clubs die het eiland rijk is. Grote internationale top DJ’s komen hier dan ook graag draaien in de zomer. Armin van Buuren, Tiësto, Martin Garrix, David Guetta en nog een heel rijtje aan DJ’s hebben hier wel eens gedraaid.In Ushuaïa, de bekendste club van het eiland, heeft Armin van Buuren bijvoorbeeld in de zomer een vaste show. Andere clubs waar je terecht kan zijn onder andere Amnesia, Pacha en Privilege. Het partyseizoen loopt van begin juni tot eind september. Verstandig is het om van tevoren je tickets online te boeken.

Huur een auto

Het eiland Ibiza heeft veel te bieden aan de vakantieganger. Om de prachtige stranden, baaitjes, hippiemarkten en andere culturele bezienswaardigheden te ontdekken is het aan te raden om een auto te huren. Met het openbaar vervoer kan je niet overal komen op het eiland. Met een auto kan je het hele eiland rondreizen en weet je zeker dat je geen enkel plekje op het eiland hoeft te missen. Een Ibiza vakantie is dan ook zeker iets wat op menig bucketlist absoluut niet mag ontbreken.