Mallorca is een van de populairste eilanden van de Spaanse Balearen voor de kust van Spanje en Frankrijk in de Middellandse Zee voor een heerlijke strandvakantie. Veel Nederlanders, net als veel andere Europeanen kiezen daarom voor een Mallorca vakantie tijdens de zomer om optimaal te genieten van zon, zee en strand, maar veelal ook voor het bruisende nachtleven.

Eiland hoppen op de Balearen

Het kan natuurlijk leuk zijn om meerdere eilanden te bezoeken tijdens je verblijf op Mallorca. Dit kan zeker als je een wat langere vakantie aan het vieren bent op het eiland. Je kan dan gezellig een dagje erop uitgaan op het wereldberoemde feest en celebrity eiland Ibiza. De feestliefhebbers kunnen hier 24/7 genieten van nachtclubs, cafés en leuke barretjes. Niet raar opkijken als je ineens een wereldster hier ziet lopen of liggen aan het strand, want het eiland is niet voor niks wereldberoemd. Zomers treden hier dan ook velen bekende dj’s en artiesten op om jouw vakantie nog spectaculairder te maken. Ga je liever naar een wat rustiger eiland? Dan kan je ook nog naar Menorca gaan waar je prachtige stranden heb om heerlijk rustig te kunnen relaxen zonder de extreme drukte die je in de zomer heb op Mallorca en Ibiza.

Wat kan je doen tijdens jouw Mallorca vakantie?

Buiten dat je lekker aan het strand of bij het zwembad kan bakken in de zon en de meeste heerlijke cocktails kan drinken heb je nog veel meer te doen op dit geweldige eiland. Ja het nachtleven behoort daar zeker bij, zo zijn er tal van nachtclubs en cafes waar je tussen de velen Nederlanders tot in de vroege uurtjes kan genieten van muziek, entertainment en heerlijke cocktails. Maar je kan ook zeker genieten van de cultuur hier op het eiland. Denk hierbij aan de Kathedraal van Palma in de hoofdstad Palma de Mallorca. Maar je kan ook een bezoek brengen aan het Bellver Kasteel of zelfs aan het oude paleis van de koninklijke familie, El Palacio Real de Almudaina. Ben je meer een natuurliefhebber en hou je van wandelen en uitzichten? Bezoek dan Cap de Formentor voor een geweldig uitzicht. Of ga snorkelen in de grotten, genaamd Coves del Drach. Voor de kids die meegaan is een bezoek aan het Palma Aquarium ook zeker een aanrader voor de nodige vermaak. Hou je van waterparken? Bezoek dan ook zeker de Western Water Park als je de vele stranden die het eiland heeft even zat bent. Voor kinders is er dus ook genoeg te doen tijdens jouw Mallorca vakantie. Het Kathmandu Pretpark en Marineland Mallorca maken de vakantie voor jouw kinders daarom een vakantie om nooit te vergeten.