Of je nu een complete vakantie maanden van te voren boekt of op het laatst een last minute vakantie uitzoekt, aan allebei zitten grote voordelen aan. Er zijn reizigers die niets liever willen dan op het laatst de koffers pakken en gaan waar het avontuur ze brengt. Ieder reisbureau biedt zijn last minute met de beste spotprijzen. De snelle beslissers hebben het meest geluk en grijpen vaak de leukste vakanties voor de twijfelaars weg, want voor deze korte reisaanbiedingen is er grote belangstelling. Wil je ook vooraan staan en niet steeds misgrijpen? Met deze tips heb jij ook jouw ideale last minute reis!

Ontvang alle mails van vlieg- en reisorganisaties

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zoveel prachtige reizen. Het is je misschien ook opgevallen dat dezelfde reis bij de ene reisbranche goedkoper is dan de andere. Vaak ontstaat hierdoor het gevoel dat je misleid wordt. Houdt alle prijsvergelijkers in de gaten. De reisorganisaties hanteren een vraag en aanbod beleid, waarbij ze voor de laatste populaire plekken meer kunnen vragen. Het is logisch dat ze hierbij de last minute prijs dan verhogen. Meld je aan voor alle top aanbiedingen bij de bekende reisorganisaties, zodat jij als een van de eerste op de hoogte ben van de reisaanbiedingen. Volg aanbiedingen op Twitter en de Facebook pagina’s van allerlei reisbranches.

Bezoek verschillende reisbureaus

Een complete last minute vakantie zonder stress is nog het beste te boeken op een reisbureau. De reisadviseur zal alle wensen voor je invullen en zoeken naar de beste last minute reizen. Alle kosten kun je meteen zien en je zult niet voor duurdere verassingen komen te staan. De reisadviseur kan jou ook als eerste bellen als er een aanbieding binnen komt die aan jouw wensen voldoet. Vergelijk hier ook verschillende reisbureaus.

Je eigen persoonlijke reisadviseur

Tegenwoordig kan iedereen die dat wilt een eigen personal reisadviseur inschakelen. Voor een eenmalig bedrag van ongeveer €28-, aan bemiddelingskosten gaan zij intensief voor jou op zoek naar je last minute droomvakantie. Zij werken zelfstandig als reisadviseurs en krijgen een commissie van reisaanbieders. Voor mensen die weinig tijd hebben of zelf niet precies weten hoe ze moeten zoeken naar de laagste prijs is een persoonlijke reisadviseur een goede oplossing.

Goedkope overnachtingen en autohuur

Een losse last minute ticket kan veel geld besparen, maar met een goedkope vlucht is je vakantie nog niet helemaal compleet. Een fly en drive inclusief hotel kan een betaalbare optie zijn, maar je kunt ook los van een retourticket kijken welke hotels, hostels, B&B’s of herbergen het goedkoopst zijn. Een auto huren kan altijd handig zijn bij een stedentrip of rondreis. Check de goedkoopste autoverhuurbedrijven naar de laagste prijs. Soms is een auto huren vanuit Nederland goedkoper, maar je kunt ook vanaf het vliegveld goedkopere bedrijven vinden. Het ligt aan de type auto, bedrijf, tijdsduur en hoeveelheid personen hoeveel een auto huren kost.

Leuke last minute bestemmingen

Wist je dat met last minute aanbiedingen de mooiste bestemmingen over de hele wereld te vinden zijn? Zo kun je naar de verre exotische oorden zoals Bali, Thailand of Bora Bora. Maar je kunt natuurlijk ook naar een fijne zonbestemmingen dichterbij huis zoals Portugal of Spanje. Kies je favoriete bestemming en ga op zoek naar de mooiste last minute aanbiedingen om er even lekker tussenuit te gaan!

Tips

  • Boek nooit een last minute in de schoolvakanties of in het hoogseizoen. De prijs is altijd veel hoger dan buiten deze periodes.
  • Check bij goedkope vakanties of de landen wel veilig zijn.
  • Check je hotel en bestemming vooraf aan de hand van de bekende reviews websites.