Bali is een klein en prachtig eiland, beroemd om zijn unieke kunst en cultuur, zijn betoverende natuur en zijn vriendelijkheid. De meeste mensen komen naar Bali om het wonderbaarlijk rijke culturele erfgoed te ervaren; sommigen komen voor stranden en golven, anderen voor pure ontspanning. Bali ligt in Indonesië, één van de beste toeristische bestemmingen in Azië. Voor diegenen die van plan zijn om Bali te bezoeken, zijn hier een aantal tips voor uw Bali vakantie.

Green Bowl Beach: een ansichtkaart in het echt

Dit is precies wat je in gedachten had wanneer je op Bali aankomt: een paradijsstrand met wit zand, turkoois water en – bij voorkeur – niet te veel toeristen. De strandfavoriet van jou Bali vakantie is vast en zeker Green Bowl Beach, net ten zuiden van het schiereiland Bukit. Het eiland is net als op ansichtkaarten: je bent bijna alleen en het decor is hemels! Het strand is geschikt voor zowel surfers als niet-surfers.

Ubud: prachtig en authentiek

Ubud ligt in het centrum van het eiland, en is een prachtige plek om te verblijven! Minder geanimeerd maar authentieker dan Seminyak, heeft het nog steeds veel restaurants en cafés. Er is een enorme markt met veel handwerk. Je zult hier prachtige decoratie vinden voor je huis. Ubud is een lange stad met één hoofdstraat, altijd files en veel éénrichtingsstraten. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze stad is Monkey Forest! Monkey Forest is open van 8:30 tot 18 uur en kost €3,-. Zorg ervoor dat je je tassen sluit en laat je zonnebril of hoed niet op je hoofd, deze dieren zijn kleine dieven en erg levendig! Ze zijn wel heel schattig en zitten graag op je schouder.

Sidemen: een klein en vriendelijk bergdorp

Sidemen is echt het authentieke Bali! Het is een klein bergdorp aan de voet van de berg Agung, dicht bij de krater. Het toerisme is niet al te aanwezig, en de prijzen zijn erg goedkoop. Ideaal voor je Bali vakantie. De temperatuur is er zachter als op de andere eilanden. Bovendien is de lokale bevolking ongelooflijk aardig. Een aanbeveling is het luxueuse hotel Cepik Villas met uitzicht op de rijstvelden.

De drie Gili-eilanden

Gili Trawangan, het eiland dat het dichtst bij Bali ligt, en waar toeristen vooral komen om te feesten. Er zijn twee kanten van het eiland: het ‘Sunset’-gedeelte in het westen dat het minst geanimeerd is. Dan is er de “Sunrise”, waar de boot aankomt. Deze kant van het eiland is echt om te feesten: veel bars, discotheken en restaurants.

Gili Meno is de stilste en de kleinste van de drie. Het eiland is mooi, maar het strand is vaak vies (met name een gevolg van het regenseizoen).

Gili Air is het eiland van gezinnen! Het is een goede ​​mix tussen de rust van Meno en de storm van Trawangan. De landschappen zijn erg mooi en er zijn leuke winkels, dus het is er goed vertoeven. Het is een zeer mooie plek om te ontspannen en dat met alle moderne gemakken.

Het is echt genieten op dit prachtige stukje Indonesië!