Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Griekenland een populaire bestemming onder de zonaanbidders. Er is dan ook altijd wel een reden om je bikini aan te trekken en op een verlaten, wit strand te genieten van de warmte. Echter heeft dit land met zijn helderblauwe zee meer te bieden dan dat, het is namelijk ook één van de meest culturele landen in Europa.

Cultuur snuiven

Wil je jezelf onderdompelen in cultuur en historie? Dan zit je op Griekenland zeker goed. Griekenland heeft een rijke geschiedenis en dit is te zien door onder andere de talloze archeologische bezienswaardigheden. Zo vind je op Kreta, het populairste eiland van Griekenland, de historische stad Knossos. Vermoedelijke is Knossos de oudste stad van Europa. In deze stad vind je Minoïsch, een paleis van wel 4000 jaar oud. Hier zijn veel archeologische vondsten gedaan en is hierdoor een echte toeristische trekpleister.

Onder de Griekse zon

In de zomervakantie, rond juli en augustus kent Griekenland temperaturen rond de 30 graden. Met een kustlijn van wel 15.000 kilometer is er ook genoeg ruimte om optimaal te genieten van deze temperaturen. Op de meeste stranden wappert vaak een blauwe vlag, dit betekent dat er geen reden is om niet in het water te springen!

Griekenland verkennen per boot

Met wel 6000 verschillende eilanden is een Griekenland vakantie de ideale trip om te eilandhoppen! Van al deze eilanden worden er ruim 200 bewoond. Tussen de eilanden varen ferry’s, die je soms al binnen een uur naar een volgend eiland brengen. Er zijn verschillende eilandgroepen waar je uit kan kiezen. Zo heb je de Dodekanesos eilanden, met de bekende eilanden Rhodos, Kreta, Karpathos en Kos. Hier ga je heen als je wilt relaxen op typische Griekse zandstranden. De wegen zijn hier goed te begaan met bijvoorbeeld een fiets of een scooter. Wil je een minder toeristische vakantie, dan zijn de Sporaden eilanden echt iets voor jou. Hier vind je onder andere de eilanden Skiathos, Alanissos en Skopelos. Hier vind je verlaten stranden, omringd door ongerepte natuur.

Nooit uitgekeken

Met een oppervlakte die bijna vier keer zo groot is als Nederland, kan je het vast wel voorstellen dat je in Griekenland niet snel bent uitgekeken. Er zijn genoeg pareltjes om te ontdekken. Geschikt als familievakantie, all-inclusive reis of ‘even ertussenuit’, Griekenland heeft iedereen iets te bieden. Op internet en in de reisbrochure vind je daarom nog veel meer tips om alles uit je Griekenland vakantie te halen en er een onvergetelijke tijd van te maken!